Cara Memilih Supplement Terbaik Untuk Kesihatan Di Malaysia

Cara Memilih Supplement Terbaik Untuk Kesihatan Di Malaysia

Secara asasnya terdapat baaanyak sebenarnya cara untuk kita mengenalpasti apa supplement terbaik untuk diri kita. Dalam entry  ini Erine akan buat senarai pendek point-point yang boleh anda rujuk. Dan juga kenapa Erine sendiri memilih yang terbaik sebagai Supplement harian Erine.

 

KENALI DIRI ANDA

Paling utama yang kita perlu buat adalah mengenali diri sendiri dulu. Kenal pasti apa yang badan boleh tahan, apa yang buatkan badan kita lemah, apa yang buatkan badan kita lembik lembab dan sebagainya.

Bila dah kenali badan kita sendiri, maka lebih mudah untuk kita memilih diet yang seimbang dan terbaik untuk badan. Paling penting sekali, kita boleh tahu sebenarnya apa nutrient yang badan kita kurang. Sebagai contoh, kita rasa badan kita lesu, dulu sebelum menyusu anak ni tak adalah letih sangat, sekarang bukan main. Pinggang macam nak patah, Jadi amalkanlah minum susu dan Ostematrix untuk kuatkan tulang. Haa gitcheww,

Perhatikan apa yang kita makan

Jangan setakat kira kalori time makan je, kira sekali kandungan nutrient tu cukup ke tak dalam makanan harian kita. Contohla, pagi kita makan telor, minum susu. Jadi apa lagi yang perlu kita makan untuk dapatkan lengkapkan nutrient lagi? Mungkin ikan, ayam, daging, kacang, paru dan lain-lain. Portion dia cukup ke tak untuk bekalkan semua nutrient yang kita nak tu? Kalau rasa diri memang tak sentuh bayam atau sayur, them sila ambil VITALEA. Kalau seumur hidup tak pernah makan carrot, Sila beli CARATOMAX sekarang!!

PILIH VITAMIN YANG SESUAI DENGAN UMUR

Dalam dunia yang fana ni, ada berribu-ribu supplemet untuk kita pilih. Dan setiap Vitamin ada targeted consumer dia dan juga dipatenkan untuk certain-certain masalah dan kegunaan pada badan. Peringkat umur yang berbeza memerlukan jenis Vitamin yang berbeza juga. Contohnya yang tua-tua ni, mestilah perlukan vitamin untuk tingkatkan ingatan, kuatkan sendi, lancarkan perjalanan darah. Kanak-kanak macam I alls ni pula mestilah perlukan Vitamin yang menyokong pertumbuhan dan tumbesaran tulang dan otak. Jadi pilihlah supplement yang betul, Ehem, kalau ada anak kecil tu, sila beli Vitalea for Kids dan Vitamin C chewable sekaran.

Pilih pembekal/ pengeluar vitamin yang betul

Bahagian ini kena extra-extra ambil tahu ye, sebab ini melibatkankan sesuatu yang kita ambil dan masuk dalam badan. Benda yang kita makan hari-hari. Sebab itu lah penting untuk pilih jenama atau syarikat atau pengilang yang betul-betul boleh dipercayai terutama bagi kita yang hidup di Malaysia ni, terkenal dengan jamu-jamu dan vitamin-vitamin yang tumbuh dan hilang seperti cendawan. Bukan kita nak tunding kata kita aja yang betul, ada sesetengah supplement yang betul-betul natural dan bagus. Jadi end of the day its up to us untuk memilih supplement apa yang terbaik untuk diri kita sendiri.

 

SUPPLEMET-SUPPLEMENT JUGA, MAKANAN SEIMBANG JANGAN DIABAI YE!

Badan kita sangat-sangat memerlukan diet yang sihat dan seimbang dengan suber makanan yang segar dan mengenyangkan. Tapi, kita kena ingat juga, ADALAH HAMPIR MUSTAHIL untuk kita mendapat nutrien yang optimum hanya melalui pemakanan sahaja. Kalau setakat nak dapat kuantiti nutrien yang “janji ada”  tu insyaallah memang kita boleh dapat melalui pemakanan sahaja, namum untuk kuantiti nutrien “paling optimum untuk kesejahteraan dan kesihatan dalaman” tu, sorry lah you..

Stress, senaman, gaya hidup yang sangat hectic dan sibuk meningkatkan kadar penggunaan antioxidant dalam badan. Adalah sangat penting juga kita tahu bila antioxidant tidak mencukupi, pengambilan supplement yang ‘basic-basic’ sahaja juga tak mencukupi. Kita kena anggap pengambilan supplement sebagai pelindung kepada masalah kekurangan nutrisi dan sebagai booster untuk cell-cell badan kita berfungsi secara optima. Sebab itu, Erine sebagai Shaklee Consultant, sangat-sangat nak setiap customer Erine faham dan mengamalkan VIVIX sebagai supplement terbaik untuk diri.

TAK SEMUA JENIS SUPPLEMENT BERFUNGSI DAN BERI EFEK YANG SAMA.

Kadang-kadang, ada pihak yang kata supplement ni tak beri efek pun pada kesihatan. Suprisingly memang kebanyakan supplement yang terdapat di pasaran tidak memberi kesan pun pada kesihatan. Lebih menyedihkan, banyak juga supplement dalam pasaran adalah tidak ‘bersih’ (minyak ikan yang tidak ditapis dengan baik berkemungkinan dicemari dengan logam berat) Bersih dalam erti kata bebas dari pencemaran.

Pendirian Erine dalam memilih supplement ni adalah beli dengan company yang betul-betul specialize dalam penghasilan supplement dan memang dah diakui terbaik dalam industri. Sebab bagi Erine juga, kalau kita tak ada kesihatan, kita memang tak ada apa-apa. Lebih baiklah kita spend lebih sikit untuk supplement yang terbaik dan efektif. Memanglah bila beli supplement yang murah, dan 3 in 1 kita rasa kita dah jimat banyaaak. Tapi yang kita tak sedar, banyak pembaziran kita dh buat terutama pada kesihatan dan wang kita. Dalam erti kata lain,

BERHENTI BELI SUPPLEMENT YANG PALING MURAH DALAM PASARAN ATAU TENGAH SALE ATAU VIRAL. INSTEAD DAPATKAN SUPPLEMENT DARI SYARIKAT YANG TERKENAL DENGAN LANDMARK STUDY, R&D, DAN MENJALANI PROSES PENGILANGAN YANG BERKUALITI TERTINGGI DI DUNIA! 

In the long run investing in high-quality saves you money. Marketing memang semua company boleh buat marketing kaw-kaw. Tapi tak ramai yang boleh buat R&D berbillion-billion setahun. Jadi bila memilih supplement tu, belek-belek lah botol dan rajin-rajin research bahan-bahan yang terkandung dalam supplement yang anda beli.

Jadi kalau anda dah baca entry ini, dan rasa nak try supplement yang baik dan menyakinkan, boleh contact aje Erine okay

 

Cara Daftar Ahli Shaklee Online

Cara Daftar Ahli Shaklee Online 2017


Pengedar Shaklee Petaling Jaya

❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣
Shaklee Independent Distributor Erine Zulkefli( 1238657)


FB : Nurshazreen Zulkefli


Phone : 017 9108687


Order Shaklee Online dan pos ke seluruh Malaysia


COD Shaklee Area PJ : Seksyen 14, Petaling Jaya, TTDI, Old Town PJ. Ara Damansara


❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣

Leave a Reply